India: Macht en pracht in gebouwen


 
In India zie je het verschil tussen rijk en arm ook in gebouwen natuurlijk. De machthebbers bouwden voor zich zelf forten. We zagen er heel wat en een mooi voorbeeld is het Junagarh Fort te Bikaner. Dit fort is niet op een heuveltop gebouwd en men haalde er de specialiteiten uit heel de wereld. In dit fort tref je Belgisch glas en Delfts blauw aan. Bekijk verder de presentatie die op het einde zelfs het privé vliegtuig laat zien.
De plaats Nawalgarh is bekend om zijn handelshuizen daar ter plekke Haveli’s genoemd. Ze zijn door handelslieden tussen 1830 en 1930 vaak in de mongoolse stijl ingericht en vooral ook bekend vanwege hun fresco’s. Er staan er veel en sommige zijn alweer verworden tot een ruïne.
Over de Taj Mahal, een mausoleum te Agra, moet je niet te veel schrijven. Je moet gewoon van de symetrie, de vorm en het Italiaanse marmer-inlegwerk genieten. Helaas hadden wij bij ons bezoek ’s ochtends vroeg pech. Er hing smog en je mocht met een filmcamera niet dicht bij het gebouw komen.
Kijk je vandaag niet dan zijn de presentaties nog altijd aan te klikken in mijn youtubelijst A via: http://cid-371270e7bc2df522.profile.live.com/Lists/
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Plaats een reactie